Kategoriarkiv: Kreditkort och betalkort

Var kan man hitta krediter och lån utan strul

Det finns många tjänster som jämför olika typer av krediter och lån från banker och lånebolag. Alla har de sina egna inriktningar och specialiseringar. När man är ute efter det perfekta lånet så måste man se upp så att man väljer rätt.

En av tjänster som har valt en annorlunda väg och presenterar lånen rakt upp och ner direkt så man som kund enkelt se vilka val man har och vilka villkor som gäller. En sajt som verkligen har lyckats med att förenkla marknaden är kreditjakt.nu. De har fokus på att samla och beskriva olika typer av lån. Deras genomgång innehåller, räntor, lånetid, avgifter och kostnader för privatlån, smålån och kreditkort.

Samlad information som snabbt kan ge en överblick över de olika alternativen som finns inom lånebranschen. Som kund är det alltid bra om någon lyckats samla alla bra lån på ett ställe och visa alla parametrar som behövs när man ska göra ett val av bank. I ett val som blir smidigare och enklare att göra när man har all fakta på bordet. Testa att jämföra på deras sida och se om de kan hjälpa dig.

Handla saker via mobilen, är det möjligt numera?

Kan man handla prylar via appar numera eller måste man köpa via företagen hemsidor, det kan man fråga sig man står med mobilen i handen och är sugen på att shoppa något online.

Måste man då installera en app där man letar produkter från olika bolag eller är det inte smidigare att gå in på de olika företags sajter och välja det man vill ha. Tydligen finns det massor av shoppingappar numera där man kan handla via sitt kreditkort enkelt. Mastercard har jämför ett antal vilket man kan läsa om på bloggen allaminapengar. Det verkar väl helt okej med shopping via app i mobilen. Men hur många appar ska man ha i sin mobil, de tar ju alla plats i minnet. Och är verkligen app-handla bättre än att sajt-handla.

Det är otrolig fokus på appar men om det verkligen gynnar oss konsumenter är svårt att se. Företagen får en direkt kanal till oss kunder utan att behöva gå via en Google sökning. I längen lär det bli fånigt med alla appar. Om alla webbutiker ska ha appar för e-handel måste man har massor av appar installerade vilket kommer slå tillbaka på företagen. Framtiden ligger nog i e-handel via webbläsaren. Där systemen finns och säkerheten är tydligare, helst när man ska uppge sitt kreditkortsnummer. Folk börjar lära sig vad kryptering via https är men hur kan man lita på säkerheten i en app.

Vi får se vad som händer men endast genom att testa och lära sig av misstagen kommer branschen utvecklas.