Kategoriarkiv: Nöje och fritid

Artisten Mimi Werner släpper en engelsk version av Mando Diaos Strövtåg i hembygden

24-åriga Mimi Werner från Borås har skrivit låtar så länge hon kan minnas. En dröm hon alltid burit på är att åka till Nashville, Tennessee. Våren 2015 lyckades hon inte bara ta sig dit, hon tillbringade dessutom tre veckor i OmniSound Studios med några av landets mest namnkunniga musiker.

Sharon Vaughn har gjort en fri översättning av hiten som går under namnet ”Forever Again”. Till våren ser vi även Mimi Werner som en av de medverkande artisterna i melodifestivalen. Mer om melodifestivalen hittar du hos http://www.melodifestivalen.nu/. Ett möte med Sharon Vaughns (låtskrivare åt bla Waylon Jennings och Patty Loveless) kom att sätta tonen för hela resan. Första dagen i studion läste Sharon upp sin fria översättning av Mando Diaos vackra ”Strövtåg i hembygden” som en dikt. Orden berörde Mimi på ett sätt som bara en riktigt bra countrytext kan göra.

Resultatet kom att bli en låt som förenar skandinavisk melankoli med den amerikanska söderns musikhjärta. ”Forever Again” spelades in som en duett tillsammans med Josh Jenkins från Green River Odinance.

– Jag blev så tagen av texten. Orden träffade mig som om de var mina egna. Jag kände direkt att den här låten måste jag få spela in och släppa som min debut singel säger Mimi Werner.

Singeln ”Forever Again” är ett smakprov från Mimis kommande EP som släpps i vår via BMG Scandinavia.

Den nya Bondfilmen Spectre är en veritabel succé

Med närmare 300 bokade företagsvisningar av filmen ser SF Bio Konferens & Event ut att slå försäljningsrekord under hösten. SF Bio Konferens & Event är specialister på denna mötesform och genomför cirka 1 500 filmevent per år över hela Sverige. Trots det stora intresset finns fortfarande ledig kapacitet för företagsvisningar under hösten.

– Under en företagsvisning bjuder ett företag eller en organisation sina kunder eller medarbetare på en biofilm i egen salong. Filmen kan bokas både före och efter det att den haft premiär. Det är ett unikt koncept och ett av marknadens absolut bästa event, säger Patrik Dyrendahl, på SF Bio Konferens & Event. Eventet är enkelt att genomföra och attraktivt för deltagarna. Många företag tar tillfället i akt att ha en kort dragning innan filmen för att kommunicera ett budskap i syfte att aktivera målgruppen efter visningen.

I Spectre återvänder Daniel Craig för fjärde gången som Ian Flemings James Bond 007 i den 24e Bondfilmen i ordningen. Läs mer om nyheter inom film och bio på filmtankar.se. Det händer en del i film sverige så det gäller att hänga med.

Gillar du fåglar?

Välkommen till fågelhobbydagarna 2015, 19 – 20 september på Göteborgs naturhistoriska museum. Under helgen gästas Göteborgs naturhistoriska museum av Göteborgs Fågelförening och Fågelhobbydagarna 2015. 

Ta chansen att träffa och lära känna fritt flygande papegojor, finkar och parakiter. Köp en tavla målad av den konstärliga papegojan Bebis. Lär dig allt som finns att veta om våra bevingade vänner. På programmet finns veterinärbesök, föreläsningar, utställningar, bildvisningar, fotoutställning, tillverkning av fågelleksaker. mm.

Det blir bland annat tipspromenad för både barn och vuxna, fritt flygande tama fåglar, lotteri, fotoutställning, fotografering tillsammans med fågel, tillverkning av fågelleksaker, föreläsningar, utställningar, bildvisningar, fotografering och bokförsäljning.

Entré: Ingen extra avgift utöver entré till museet, 40 kr/årskort för vuxna. Barn och ungdomar under 25 år går in gratis.

Vi får träffa och lära känna levande fåglar såsom finkfåglar, papegojor, parakiter med flera. Vi möter också ägarna till fåglarna som delar med sig av sina kunskaper. Vad äter fåglar? Hur mycket utrymme behöver dom? Vad tycker de om att göra?  På plats finns också en veterinär som svarar på alla dina frågor.

Fågeldagarna arrangeras av:

Göteborgs Fågelförening – Västsveriges fågelförening