Kategoriarkiv: Biluthyrning

Biluthyrning på nätet

Kroatien har blivit ett av Vings populäraste resmål

Nu introducerar Ving ytterligare en nyhet till sommaren, kortresor till Kroatien från Göteborg. Det blir avresor från Göteborg med SAS två gånger i veckan från mitten av maj till slutet av september.

Ving kan nu erbjuda 17 resmål och närmare 90 hotell i Kroatien. Resorna går på lördagar samt onsdagar med fyra respektive tre övernattningar. Vä på plats kan man ta en bil och köra runt och uppleva Kroatien. En sida som valt att fokusera på Kroatien är www.biluthyrning.nu. De hittar bolag som finns lokalt och kan erbjuda bra priser på hyrbilar. Ving erbjuder hotell utmed den Makarska Rivieran, som är en av Kroatiens vackraste kuststräckor.

– Nu får alla som är nyfikna på Kroatien ännu fler möjligheter och alternativ att besöka landet, och den korta flygresan är perfekt för en minisemester. Och på kort tid kan man uppleva både öar somBrac och Hvar samt Makarska Rivieran, med små vackra badvikar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Nyhet till i sommar är ön Brac, där familjehotellet Waterman Supetrus Resort öppnar i utkanten av den charmiga byn Supetar. Här erbjuds barnfamiljer en lång rad aktiviteter. Många olika pooler, en långgrund strand och på plats finns även barnens favoriter Lollo & Bernie. Till Split är det direktcharter från Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Norrköping, Växjö, Örebro och Köpenhamn. Det finns även flexibla reguljärflygspaket till Split, Dubrovnik och Istrien.

Råd och tips när du letar efter en hyrbil i Italien

Går du och planerar att besöka Italien och är på G för att hyra en bil och köra runt och njuta av Italiens vackra landskap, mysiga städer och intressanta byar. Online finns många sidor att söka och att välja mellan. Att jämföra priser och villkor är inte det lättaste. Det är dock prisvärt att hyra bil i Italien.

Att hyra en bil i Italien skiljer sig inte mycket från att hyra i Sverige, Finland, Spanien eller något annat EU land. Under vintern bör man ha i åtanke att italienska hyrbilar ofta kan sakna vinterdäck, även vid städer i norr nära Alperna. Större vägar i Italien har vägavgifter. När du kör på vägen blir du registrerad. Ju längre du kör på vägen desto mer kostar det.

I Italien måste man alltid köra om till vänster. Att köra om på högersida är endast tillåtet om bilen framför blinkar för en vänstersväng. Det är förbjudet att köra och samtidigt använda telefon. För att få hyra en bil i Italien måste man vara min 18 år och ha haft körkort i minst ett år. Förare som är under 25 år kan få betala en extra peng.

I Italien är det obligatoriskt att ha reflexväst i hyrbilen. Reflexvästen skall sättas på om du stannar vid vägkanten. Förare och passagerare som sitter i fram- och baksätet måste alltid ha bilbälte. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet om de inte har en anpassad barnstol. På vägar med minst fyra filer samt på motorvägar måste alla fordon ha på halvljus. Motorcyklar, mopeder och skotrar skall alltid ha på halvljus oavsett hur många filer vägen har.

Att hyra bil är enkelt men det kan vara ganska mycket trafik och svårt att hitta parkeringsplatser i de större städerna. Om du ska boka en bil så jämför först hos någon som kan hyrbilar i Italien som t.ex. hyrabilitalien.se, de har specialiserat sig på hitta bilar i Italien. Det finns många lokala hyrbilsbolag och är man ute i god tid kan man hitta mycket bra hyrpriser på hyrbilar. Boka i god tid så slipper du strul. Bäst är att boka bilen på flygplats, då kan man hämta den direkt vid ankomst.

Hertz öppnar ett helt automatiserat kontor

Hos Hertz/Sveavägen i Stockholm öppnar nu Sveriges första helt automatiserade biluthyrningskontor. Detta innebär att du som kund kan boka, hämta och lämna din bil när det passar. Det digitala uthyrningskontoret öppnar i juni.

Tekniskt sett kommer kontoret att skötas mobilt, där registrering och fakturering hanteras automatiskt. Det kommer att vara öppet mellan 06.00 och 22.00 alla dagar i veckan. Man hämtar ut sin bil med ett kreditkort och signerar med sin PIN-kod.

– Sverige är ett föregångsland, så vitt jag vet finns inte det här någon annanstans. Tidigare har det varit mycket fokus på bilarna, men nu är det framför allt service och tillgänglighet som är det viktiga. Kunderna vill kunna hämta och lämna sin bil när det passar dem, inte när kontoret har öppet. Där ligger vi i framkant i Sverige och det kommer vi att fortsätta med, säger Niklas Siljeblad, vd på Hertz Biluthyrning.

Sajten biluthyrning.nu erbjuder hyrbilar över hela världen

Här kan du jämföra biluthyrning till bra och låga priser över hela världen. Letar hyrpriser från drygt 1300 uthyrningsbolag på över 30000 resmål i ca 175 olika länder samt städer. Jämför priser från biluthyrningar som Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar, Fox, National, Payless, Sixt, Thrifty, Advantage och Hertz.

Vill du hitta en billig biluthyrning har du kommit rätt. När du hyr bil via oss väntar inga otrevliga överraskningar när du ska hämta ut din hyrbil. Alla priser är inkl fri körsträcka / fria mil och obligatoriska försäkringar, skatter och avgifter. Hyr en bil i Spanien för att spela golf i Malaga eller gå på museum i Madrid. Det finns massor att göra i Spanien på din semester och med en bil kan man enkelt ta sig mellan resmålen. Spanien är ett vackert land att fira semester i och kan varmt rekommenderas. Stora städer och vackra små byar på landsbygden där det finns många sevärdheter att beskåda. Hitta billiga hyrbilar i Italien och handla i Rom eller för en vinsemester i Toscana. Italien är som resmål ett väldigt bra val, från skidåkning i Alperna, vinprovning på vingårdar till bad sol vid Rivieran. Att köra bil i Italien är enkelt även om trafiken kan vara lite hektisk ibland. Biluthyrning.nu hittar snabbt hyrbilen för din resa. Det går också få tillval som bältesstol, barnstol, babystol, vinterdäck, takräcke, skidhållare och snökedjor.

Sajten jämför och letar den billigaste hyrbilen hos alla företag som tex Advantage, Enterprise, Alamo, Budget, Dollar, Europcar, Fox, National, Payless, Sixt, Thrifty, Goldcar, Avis, Eurorent och Hertz. Du kan hyra en hel månad, vecka, weekend eller precis de antal dagar du önskar. I deras hyrbilspriser ingår fria mil, fri körsträcka, alla obligatoriska försäkringar, skatter, avgifter, kilometeravgift, tredjepartsförsäkring, stöldförsäkring, flygplatstillägg, placeringsavgift och haverihjälpavgift.

Om du är ute efter att hyra en bil just nu kan du besöka sajten biluthyrning.nu direkt. Sajten är uppe och redo för beställningar. Det går fort att söka och du får erbjudanden från många bolag.

Detta inlägg har uppdaterats 2015-09-25 med uppdaterade länkar och information.