Kategoriarkiv: Flygresor

Boka flygbiljetter

Det har hänt mycket sedan Apollos första plan lyfte mot Aten i april 1986

Med anledning av 30 års firande så kommer Apollo under de första ”jubileumsdagarna” att ha erbjudanden som speglar det breda utbud av resor från grekiska charterpärlor, magiska Dubai till flexibla storstadspaket med reguljärflyg.

Apollo har idag ett brett utbud av resor med allt från klassiska charterupplevelser till nya spännande flexibla produkter där du själv väljer stad eller strand och hur länge du vill vara borta. Apollos träningsprodukt Apollo Sports har snabbt har vuxit och är idag störst i Sverige på arrangerade träningsresor. Förr var urvalet av charterresmålen för svenskar främst kopplat till europeiska destinationer och medelhavsländer som Grekland och Spanien, Thailand och andra långväga exotiska resmål var paradis utom räckhåll för de flesta. Att åka på charter är mysigt och ett enkelt sätt att resa, i alla fall om man ska tro chartermannen. Det verkar också bli populärare.

– Idag ser allting väldigt annorlunda ut, utbudet av fantastiska och intressanta resmål som våra resenärer efterfrågar finns nu presenterade i Apollos program, det har varit en enastående resa, säger Apollos Sverigechef Peter Browall.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer och de arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar och rundresor.

Det tjeckiska flygbolaget Czech Airlines är tillbaka för att trafikera sträckan Växjö-Prag.

Med start den 7 juli – 28 augusti 2016 kommer det tjeckiska flygbolaget Czech Airlines tillbaka för att trafikera sträckan Växjö-Prag.  Czech Airlines tillhör den globala flygbolagsalliansen SkyTeam där även KLM ingår. Flygningen utförs av flygplanstypen ATR , vilket ger plats för upp till 65 passagerare.

– Vi är glada över att åter kunna erbjuda förra sommarens succé med resor direkt till Prag från Växjö och Linköping. Att vi även kunnat förbättra tidtabellen till torsdagar och söndagar, vilket ger möjlighet för långweekend i vackra och kulturella Prag är av stor glädje. Den nya tidtabellen ökar även möjligheter för vidare kommunikation till någon av våra andra destinationer i vårt nätverk. Jitka Hemmerová, Marketing Manager på Czech Airlines.

Växjö Småland Airport kommer att fortsätta sitt goda samarbete med Linköping City Airport och planet kommer att gå i en slinga Prag-Växjö-Linköping-Prag. I och med medlemskapet i alliansen SkyTeam går det även att boka genomgående biljetter från Växjö via Prag och vidare ut i världen. Enligt alltomflygresor.nu har det tidigare varit en populär linje att flyga.

– Det är fantastiskt kul att vi får tillbaka Prag sommaren 2016. Att avresedagarna blir torsdagar och söndagar ger utmärkta chanser för en weekend för den som önskar, mycket uppskattat! Vi hoppas att våra resenärer uppskattar och nyttjar möjligheten att flyga direkt från sin lokala flygplats!” säger Ulf Axelsson VD Växjö Småland Airport.

Flygresor till Kanarieöarna

Idag finns ett stort antal flygresor till Kanarieöarna från Sverige, nästan alla mellanstora städer erbjuder direktflyg 1 gång/veckan under högsäsong till detta resmål. När man söker de här resorna, kan man dels söka på flygbiljetter till Las Palmas, men man kan också bläddra igenom sista-minuten erbjudanden från resebyråer som säljer paketresor med flyg och hotell, så kallade charter-resor.

Kanarieöarna är ett tacksamt resmål som ligger förhållandevis nära om du är ute efter sol och bad mitt den svenska vintern. Alternativen är Sydostasien vilket tar minst den dubbla restiden. Temperaturen ligger kring lite drygt 20 grader och hotellområden har ofta all inclusive erbjudanden som passar barnfamiljer utmärkt.

Konkurrensen mellan flygbolagen pressar priserna

FlygplanDet är verkligen kundens marknad nu. Konkurrensen mellan flygbolagen pressar priserna. Fler resenärer får möjlighet att resa till nya resmål och dessutom göra fler resor per år, säger Elisabeth Lindberg, försäljnings- och marknadschef Travellink Privatresor.

I Sverige har priserna till Los Angeles, Antalya, Dubai och Chania sjunkit mest. Flygbiljetterna till Antalya i Turkiet har blivit 30 procent billigare och till Los Angeles 24 procent billigare. Till Berlin, Paris, Malaga, Gran Canaria, Split och Bangkok har flygbiljetterna blivit cirka 10 procent billigare.

− Det spelar ingen roll om det är storstäder, sol- och badresor eller långväga resor. Flygbiljetterna har under de senaste åren blivit betydligt snällare mot våra plånböcker, säger Elisabeth Lindberg.

Statistiken* bygger på snittpriser på resor gjorda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Den visar att de senaste åren har det i Sverige blivit billigare att flyga till de flesta av de mest populära semesterresmålen.