Kategoriarkiv: Motorsport

Avancerad körning under Skid-VM med Audi

AudiAudi är sponsor till VM i Falun 2015 och satsar på att ge besökarna ett smakprov av Audi Driving Experience, en verksamhet som erbjuder förarträningar för privatpersoner och professionella förare både i Sverige och internationellt.

På plats i Falun kommer syskonen Fredrik Åhlin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky instruera och ge tips om säker körning i vinterväglag. Båda är tävlingsförare i rally- respektive racing och arbetar även som certifierade instruktörer för Audi Driving Experience när de inte är upptagna med sina respektive karriärer.

Även om Audi Driving Experience är en del av AUDI AG och bedriver utbildningar i hela världen är kopplingen till Sverige och familjen Kottulinsky stark. Verksamheten startades i samband med rallysatsningarna på 80-talet av morfar Freddy som tidigt insåg betydelsen av körsäkerhetsträning, även för de som inte var professionella tävlingsförare.

”Vi hoppas kunna förmedla både kunskap och glädje i samband med Skid-VM i Falun. Det blir ett litet smakprov på den körsäkerhetsutbildning som vi annars bedriver under minst två dagar”, säger kursledare Fredrik Åhlin.

För den som vill prova på att åka med som Co-driver finns Audi TT på en specialpreparerad isbana nära Audi quattro lounge vid Lugnet . Körningen är igång under tävlingsdagarna kl 10:00 – 17:00 och tider kan bokas direkt på plats. I Audi quattro lounge förhandsvisas även Nya Audi Q7 upp för besökarna.