Kategoriarkiv: Sport och Idrott

Avancerad körning under Skid-VM med Audi

AudiAudi är sponsor till VM i Falun 2015 och satsar på att ge besökarna ett smakprov av Audi Driving Experience, en verksamhet som erbjuder förarträningar för privatpersoner och professionella förare både i Sverige och internationellt.

På plats i Falun kommer syskonen Fredrik Åhlin och Mikaela Åhlin-Kottulinsky instruera och ge tips om säker körning i vinterväglag. Båda är tävlingsförare i rally- respektive racing och arbetar även som certifierade instruktörer för Audi Driving Experience när de inte är upptagna med sina respektive karriärer.

Även om Audi Driving Experience är en del av AUDI AG och bedriver utbildningar i hela världen är kopplingen till Sverige och familjen Kottulinsky stark. Verksamheten startades i samband med rallysatsningarna på 80-talet av morfar Freddy som tidigt insåg betydelsen av körsäkerhetsträning, även för de som inte var professionella tävlingsförare.

”Vi hoppas kunna förmedla både kunskap och glädje i samband med Skid-VM i Falun. Det blir ett litet smakprov på den körsäkerhetsutbildning som vi annars bedriver under minst två dagar”, säger kursledare Fredrik Åhlin.

För den som vill prova på att åka med som Co-driver finns Audi TT på en specialpreparerad isbana nära Audi quattro lounge vid Lugnet . Körningen är igång under tävlingsdagarna kl 10:00 – 17:00 och tider kan bokas direkt på plats. I Audi quattro lounge förhandsvisas även Nya Audi Q7 upp för besökarna.

Slutspel i Champions League

ZlatanÄntligen drar Champions League igång igen efter gruppspelet och det är nu dags för slutspel. Flera stormatcher väntaar redan i åttondelsfinalerna, med bland annat Manchester City – Barcelona och Juventus – Dortmund.

Blandanat väntar ett stjärnspäckat möte när Paris Saint Germain tar emot Chelsea hemma på Parc des Princes i den franska huvudstaden. Matchen blir en repris på fjolårets kvartsfinalmöte där Chelsea släckte Laurent Blancs drömmar om en seger i Champions League. Vi kan därför räkna med revanschsuget PSG som tar emot Chelsea ikväll! Imorgon går de regerande Champions League-mästarna in i slutspelet då man ställs mot Schalke 04 på Veltins-Arena. Real hade inga problem i gruppspelet där laget tog sex raka segrar. Kan Schalke utmana fjolårets segrare? Svaret får du i veckans omgång av Champions League.

Jokerit och spelbolaget NordicBet har tecknat ett omfattande sponsoravtal

JokeritJokerit och spelbolaget NordicBet har tecknat ett omfattande sponsoravtal. För Jokerit som till hösten debuterar i KHL blir det det största enskilda samarbetsavtalet i ishockeyklubbens historia.

Samarbetet ska stärka Jokerits satsning på KHL samtidigt som NordicBet får möjlighet att exponera varumärketi samband med Jokerits bortamatcher. Avtalet omfattar bland annat NordicBets logotype på bortasmatchtröjor samt aktiviteter i samband med klubbens matcher utanför Finland.

KHL:s stora publikpotential ger både Jokerit och NordicBet en rivstart för samarbetet. Jokerits övergång från den nationella finska ligan till KHL har ökat både finska och internationella företags intresse för klubben.

Även i Sverige är intresset stort för KHL inte minst för att det finns många svenska hockeystjärnor i ligan.

Manchester United Soccer Schools

Manchester United Soccer SchoolsDHL Express, världens ledande leverantör av internationella expressleveranser, erbjuder i samarbete med organisationen Maskrosbarn ungdomar från Johan Skytteskolan i Stockholm möjligheten att få träna fotboll med utbildade tränare från Manchester United Soccer Schools. Som officiell logistikpartner till det engelska fotbollslaget levererar DHL Express Manchester United Soccer Schools (MUSS) till Stockholm den 5 juni och ger då ungdomar chansen att få lära sig träna fotboll på Manchester Uniteds sätt tillsammans med MUSS:s kvalificerade tränare.

I samband med denna dag har DHL Express valt att samarbeta med organisationen Maskrosbarn för att tillsammans med dem kunna erbjuda ungdomar denna unika möjlighet och samtidigt öka medvetenheten om organisationen bland unga. Maskrosbarn är en ideell organisation som stödjer ungdomar från hela Sverige som har föräldrar som missbrukar eller har en psykisk sjukdom. De gör detta bland annat genom läger, olika former av stöd och föreläsningar. Organisationen grundades av Therése Eriksson och Denise Madsen år 2005 och genom deras kontaktnät får nu ungdomar från Johan Skytteskolan träna fotboll den 5 juni tillsammans med två tränare från Manchester United.

De två fotbollstränarna från Manchester United Soccer Schools kommer under denna dag träna ungdomarna med hjälp av den senaste tekniken och metoden inom fotbollsträning, i kombination med de värderingar och tankesätt som varit det engelska fotbollslagets nyckel till framgång i utvecklingen av ungdomar ända sedan 1950-talet. Tränarna kommer att uppmuntra spelarna att hantera de utmaningar som fotbollen kan uppvisa genom att ha en positiv attityd, stark lagmoral samt personlig beslutsamhet, vilket kan hjälpa spelare att lyckas även utanför fotbollsplanen.