Kategoriarkiv: Spel och dobbel

Lukas ”lukethafluke” Berglund rankad världsetta

Lukas BerglundLukas ”lukethafluke” Berglund står rankad världsetta i PocketFives senaste uppdatering, och har nu varit i den positionen i 3 veckor sen årsskiftet. Han har under de senaste 12 månaderna kammat hem dryga 23,5 miljoner kronor på sitt spel. Även denna vecka finns fyra svenskar på rankinglistans topp tio, däribland Årets Pokerspelare 2013 Robin Ylitalo och Poker.ses nyaste proffsbloggare Anton Herrmann.

Poketfives spelarranking är den främsta rankingen för online pokerturneringar. Den baseras på matematisk poängberäkning för hur spelarna placerat sig i online-turneringar de senaste 12 månaderna. Svenskarna har sedan ett tag tillbaka visat sig starka online med flera spelare på toppen på Poketfives ranking. Men nu ligger Sverige etta genom Lukas ”lukethafluke” Berglund som ägt placeringen i 3 veckor sedan årsskiftet.

Berglund är 21 år gammal, från Uppsala, men nu boende i Stockholm. Han slog igenom när han vann liveturneringen WPT Barcelona våren 2011 och blev den yngste vinnaren någonsin på World Poker Tour, då 18 år gammal. Men det är online som han nu anses vara världsbäst. Han har med sig flera viktiga turneringsvinster från senaste året, bl a PokerStars Sunday SuperSonic, PokerStars Big 109 och Full Tilt 1K Saturday senaste året. Han har totalt spelat in drygt 23,5 miljoner kronor; 3,3 miljoner dollar i turneringsvinster online, och 400 000 dollar live.

Battle of Malta kommer tillbaka i november

Battle of MaltaFjolårets succé av Battle of Malta lyfte upp turneringen till ännu ett rekord i pokervärlden. Turneringen är officiellt den största som har arrangerats på Malta, men inte nog med det är Battle of Malta också en av Europas största och snabbast växande pokerturneringar.

Förra året uppgick deltagarantalet till 888 spelare men i år siktar man på nya höjder där man räknar med 1400 pokerspelare från hela Europa och världen.

I samband med årets upplaga har den garanterade prispotten som låg på € 200 000 höjts till hela € 500 000. Det här året introduceras även Battle of Maltas egen Grandmaster Highroller-turnering. Precis som tidigare kommer buy-in ligga på endast 550 €, även den här gången.

Under de senaste två åren har turneringen dragit till sig många kända pokerprofiler. Några av dessa är Dan “Jungleman” Cates, Sam Holden, Andreas Høivold, Luca Moschitta, Naoya Kihara, Sofia ”welllbet” Lövgren och Lauri Pesonen. Självklart får vi inte glömma den välbekanta Kara Scott som har stått som programvärd för de senaste två BOM-turneringarna.

I fjol fick Battle of Malta även besök av den finska stunt-gruppen ”The Dudesons”och porrstjärnan Puma Swede.

Jokerit och spelbolaget NordicBet har tecknat ett omfattande sponsoravtal

JokeritJokerit och spelbolaget NordicBet har tecknat ett omfattande sponsoravtal. För Jokerit som till hösten debuterar i KHL blir det det största enskilda samarbetsavtalet i ishockeyklubbens historia.

Samarbetet ska stärka Jokerits satsning på KHL samtidigt som NordicBet får möjlighet att exponera varumärketi samband med Jokerits bortamatcher. Avtalet omfattar bland annat NordicBets logotype på bortasmatchtröjor samt aktiviteter i samband med klubbens matcher utanför Finland.

KHL:s stora publikpotential ger både Jokerit och NordicBet en rivstart för samarbetet. Jokerits övergång från den nationella finska ligan till KHL har ökat både finska och internationella företags intresse för klubben.

Även i Sverige är intresset stort för KHL inte minst för att det finns många svenska hockeystjärnor i ligan.