Att låna pengar via sms eller telefon

Det finns många alternativ när det gäller att låna pengar via nätet. Många banker och bolag erbjuder lån till många oilka vilkor. Vanligast är privatlån mellan 20 kkr och 400 kkr. Men man kan också låna mindre summor under 10 kkr,

Dessa smålån har många namn och det har skrivits en hel del i media om lånens vara och icke vara. Förut lånade man mindre summor via sin telefon genom att skicka ett sms, vilket brukas kallas sms-lån. Men numera lånar man via nätet på sin smartphone eller dator. Alla bolag har hemsidor där man enkelt kan ansöka och allt sker via Internet, svar via mejl. Det går smidigt att ansöka men det kan också vara farligt. Behöver man verkligen pengarna? Eller sker ansökan utan tanke på att pengarna en dag skall återbetalas. Hur som helst bör man noga tänka igenom innan man lånar mindre summor med kort återbetalningstid. Det kan snabbt bli problem om pengarna inte betalas tillbaka i tid. Och att inte betala skulder kan innebära att man hamnar i hos kronofogden och får problem att låna i framtiden, t.ex. om man ska ta ett bolån senare i livet.

Men har man tänkt igenom konsekvenserna och verkligen behöver lånet så kan det är rätt. Det är upp till dig som låntagare att fatta besluten och analysera allt innan ansökan. Låna pengar bör inte göras om det är möjligt att spara ihop pengarna. Att spara ihop till inköp är alltid att rekommendera innan att låna. Den som är i skuld är inte fri, kloka ord som man alltid bör ha i minnet när man ska köpa något nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.