Kategoriarkiv: Låna pengar

Låna pengar på nätet

Letar du efter lån där man kan ansöka på nätet och få svar direkt?

Det finns galet många möjligheter att hitta långivare online. Massor av företag konkurrerar om kunder som letar efter lån av alla dess typer. En del kallar det för snabblån andra för minilån. Kärt barn har många namn.

I denna storm som möter när man letar efter lån kan man lätt gå vilse och inte se guldkornen som finns på lånemarknaden. Bland alla erbjudanden finns det en hel del som är riktigt bra. Lån som passar prefekt till det man ska köpa och handla. Induction.se är verktyget som kan lösa problemen och skapa harmoni i kaoset. En källa till rätt information om det bästa lånet och nyckeln till ett bra lån.

Ett lån är endast ett lån och skall återbetalas när tiden så är inne. Då ska man kunna fullgöra sina åtaganden och betala tillbaka hela beloppet. Om inte kan man få problem med kronofogden och snart efter det har man betalningsanmärkningar. Anmärkningar är ett sattyg och skall undvikas om så är möjligt. Det finns inget gott som kan komma p.g.a. dåligt skötta krediter och tidigare strul med återbetalningar.

Var kan man hitta krediter och lån utan strul

Det finns många tjänster som jämför olika typer av krediter och lån från banker och lånebolag. Alla har de sina egna inriktningar och specialiseringar. När man är ute efter det perfekta lånet så måste man se upp så att man väljer rätt.

En av tjänster som har valt en annorlunda väg och presenterar lånen rakt upp och ner direkt så man som kund enkelt se vilka val man har och vilka villkor som gäller. En sajt som verkligen har lyckats med att förenkla marknaden är kreditjakt.nu. De har fokus på att samla och beskriva olika typer av lån. Deras genomgång innehåller, räntor, lånetid, avgifter och kostnader för privatlån, smålån och kreditkort.

Samlad information som snabbt kan ge en överblick över de olika alternativen som finns inom lånebranschen. Som kund är det alltid bra om någon lyckats samla alla bra lån på ett ställe och visa alla parametrar som behövs när man ska göra ett val av bank. I ett val som blir smidigare och enklare att göra när man har all fakta på bordet. Testa att jämföra på deras sida och se om de kan hjälpa dig.

Diskussionerna om införandet av ett amorteringskrav går på högvarv

Knappt hälften av alla svenskar, 48 procent, säger sig vara positiva till planerna om ett lagstadgat amorteringskrav. 25 procent tycker inte om dem och 27 procent har ingen uppfattning i frågan. Bland de svenskar som äger sitt boende uppger 54 procent att de tycker att ett lagstadgat amorteringskrav skulle vara bra medan 29 procent svarar att de är emot det.

Bland de som inte äger sitt boende är man mer försiktig och hela 41 procent svarar att de ännu inte bildat sig en uppfattning. Ser man svaren utifrån åldersstruktur är det föga förvånande att minst andel positiva, 35 procent, finns i åldersgruppen 18-30 år. Även om hälften av de svenska bostadsägarna accepterar ett amorteringskrav så är det inte alla som håller med. I Stockholms län, där belåning och boendekostnader är högre än i övriga län, svarar 48 procent ja och hela 32 procent nej på frågan om de tycker att det vore bra med ett lagstadgat amorteringskrav, vilket är högst i hela landet. Mest positiva till planerna är man i Jönköpings län där 60 procent svarar ja och bara 19 procent nej.

Vad är amortering? Bloggen kreditanalys förklarar det som: Amortering, betyder avbetalning på en skuld. Amortering gäller normalt delar av en skuld, men kan också vara hela skuldbeloppet. Beroende på låneform kan amorteringen ske på olika sätt. Läs mer här.

– Vi matas med nyheter om vikten av att stoppa de stigande bostadspriserna och den växande skuldsättningsgraden och olika förslag på hur det ska gå till. Om man nu måste välja mellan att återinföra fastighetsskatten, minska ränteavdraget eller få ett amorteringskrav är amorteringskravet det minst dåliga, enligt min uppfattning. Det är samtidigt alltid jobbigt när någon annan bestämmer över ens plånbok, så det är lite som att välja mellan pest eller kolera. Men de pengar du betalar i amortering får du tillbaka när du säljer, de andra alternativen är rena kostnader som du inte får tillbaka,säger Svensk Fastighetsförmedlings presstalesman Dan Sjöholm.

Bobarometern är genomförd under augusti 2015 i form av en webbenkät via undersökningsföretaget NORM. 2 934 personer deltog i undersökningen som är statistiskt säkerställd och riksrepresentativ, enligt undersökningsföretaget NORM Research & Consulting AB.

Zmarta låter bankerna tävla

ZmartaZmarta är en ny finansiell tjänst som hjälper dig hitta de bästa alternativen för dina pengar, vare sig det handlar om lån, sparande eller kreditkort. De låter över 20 olika banker och låneinstitut tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Det är lika enkelt som det är kostnadsfritt.

I samband med kampanjen lanserar Zmarta sitt första av många ”Zmartaindex”. Indexen syftar till att visa på andra tillfällen i livet då man tjänar på att göra smarta val. Först ut är Zmartas snö-index som visar vilken populär skidort som ger svenskarna mest snö för pengarna. Indexet beräknar pris per centimeter snö på tio populära skidorter runt om i världen genom att ställa kostnaden för exempelvis liftkort, afterski och skidhyra mot hur mycket snö orten har. Indexet syftar inte endast till att visa på vad som är billigast eller dyrast, utan snarare till hur du kan göra ett smartare val inför skidsemestern – eftersom alla prioriterar olika är inte det billigaste per automatik det bästa.

– Ja, det blir tydligt att de bästa valen kan göras först när man är medveten om alternativen. Det gäller lika mycket när du ska på skidsemester som när du ska köpa bil eller renovera, säger Mattias Hallgrim, Marknadsdirektör på Zmarta.

Att låna pengar via sms eller telefon

Det finns många alternativ när det gäller att låna pengar via nätet. Många banker och bolag erbjuder lån till många oilka vilkor. Vanligast är privatlån mellan 20 kkr och 400 kkr. Men man kan också låna mindre summor under 10 kkr,

Dessa smålån har många namn och det har skrivits en hel del i media om lånens vara och icke vara. Förut lånade man mindre summor via sin telefon genom att skicka ett sms, vilket brukas kallas sms-lån. Men numera lånar man via nätet på sin smartphone eller dator. Alla bolag har hemsidor där man enkelt kan ansöka och allt sker via Internet, svar via mejl. Det går smidigt att ansöka men det kan också vara farligt. Behöver man verkligen pengarna? Eller sker ansökan utan tanke på att pengarna en dag skall återbetalas. Hur som helst bör man noga tänka igenom innan man lånar mindre summor med kort återbetalningstid. Det kan snabbt bli problem om pengarna inte betalas tillbaka i tid. Och att inte betala skulder kan innebära att man hamnar i hos kronofogden och får problem att låna i framtiden, t.ex. om man ska ta ett bolån senare i livet.

Men har man tänkt igenom konsekvenserna och verkligen behöver lånet så kan det är rätt. Det är upp till dig som låntagare att fatta besluten och analysera allt innan ansökan. Låna pengar bör inte göras om det är möjligt att spara ihop pengarna. Att spara ihop till inköp är alltid att rekommendera innan att låna. Den som är i skuld är inte fri, kloka ord som man alltid bör ha i minnet när man ska köpa något nytt.

Jämför mobillån på nätet, ska det vara så komplicerat

Är du i behov av pengar i mindre valörer och pengarna skall sättas in på ditt konto utan strul? Det finns många bolag på marknaden som erbjuder små lån som sms-lån och mikrolån. Det gäller dock att välja rätt om all ska gå bra.

I den gigantiska skog av erbjudanden i smslånbranchen är det lätt att hamna vilse och välja dåliga alternativ. Det gäller att ha tungan rätt i munnen när det gäller lån och krediter. Det bästa är att jämföra först för att se var det finns att välja på. Att gå till en tjänst som visar alternativen och vad de olika villkoren är.

Av de 100-tals sajter på Internet som erbjuder, jämför och analyserar snabblån är många likartade och erbjuder inget nytt. Hos keyframe.se kan du jämföra mobillån online. Hitta snabbt och enkelt det bästa mobillånet i Sverige på marknaden och online. Ett mobillån kan vara mellan 500 till 5000 kronor och istället för ränta så betalar man en fast avgift. Mobillånet har oftast en lånetid på ca 30 dagar. Hitta direkt nya bra svenska mobillån online med betalningsanmärkning via sms, mobil eller Internet. Att välja har aldrig varit enklare utan nu kan man sitta på mobilen eller datorn och göra kloka val om sin framtid.

Behovet kommer ofta snabbt och då gäller att välja det som är mest fördelaktigast för en själv utan att riskera att hamna i strul med betalningsanmärkningar så att man inte klarar en kontroll från UC i framtiden. Att låna utan kontroll från UC är inget att rekommendera eftersom det tyder på att allt inte är bra. Låna istället försiktigt och med måtta.