Potatiskakor med rökt lax

Potatiskakor med rökt laxPerfekt som förrätt eller som drinktilltugg. Lika gott att tillaga med färskpotatis som matpotatis. Ska ni ha dem som drinktilltugg halvera storleken när ni steker dem. Blir det några över är de goda att äta kalla.

Potatiskakor med rökt lax
8 potatiskakor

500 g   färskpotatis
1 st  ägg
1 krm  svartpeppar
½ tsk  salt
½ st  rödlök
½ knippa   dill
200 g   rökt eller färsk lax
3 msk   smör- och eller rapsolja

1.  Skrubba potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den nästan är klar. Låt svalna. Grovriv potatisen och blanda med ägg, peppar och salt.

2.  Skala och skiva rödlöken fint. Hacka dillen. Blanda lök och dill med potatisen.

3.  Skär laxen i små bitar och rör ner den i potatisen.

4.  Klicka ut små plättar av smeten och stek dem i smör- och/eller rapsolja i stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.

5.  Servera nystekta som drinktilltugg eller som förrätt med en klick crème fraiche eller gräddfil och en sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.