Etikettarkiv: Mimi Werner

Artisten Mimi Werner släpper en engelsk version av Mando Diaos Strövtåg i hembygden

24-åriga Mimi Werner från Borås har skrivit låtar så länge hon kan minnas. En dröm hon alltid burit på är att åka till Nashville, Tennessee. Våren 2015 lyckades hon inte bara ta sig dit, hon tillbringade dessutom tre veckor i OmniSound Studios med några av landets mest namnkunniga musiker.

Sharon Vaughn har gjort en fri översättning av hiten som går under namnet ”Forever Again”. Till våren ser vi även Mimi Werner som en av de medverkande artisterna i melodifestivalen. Mer om melodifestivalen hittar du hos http://www.melodifestivalen.nu/. Ett möte med Sharon Vaughns (låtskrivare åt bla Waylon Jennings och Patty Loveless) kom att sätta tonen för hela resan. Första dagen i studion läste Sharon upp sin fria översättning av Mando Diaos vackra ”Strövtåg i hembygden” som en dikt. Orden berörde Mimi på ett sätt som bara en riktigt bra countrytext kan göra.

Resultatet kom att bli en låt som förenar skandinavisk melankoli med den amerikanska söderns musikhjärta. ”Forever Again” spelades in som en duett tillsammans med Josh Jenkins från Green River Odinance.

– Jag blev så tagen av texten. Orden träffade mig som om de var mina egna. Jag kände direkt att den här låten måste jag få spela in och släppa som min debut singel säger Mimi Werner.

Singeln ”Forever Again” är ett smakprov från Mimis kommande EP som släpps i vår via BMG Scandinavia.