Kategoriarkiv: Resor och turism

Resor och turism på nätet

Molinari Black är en mörk italiensk familjehemlighet

Hemlighetsmakeriet bakom receptet till Molinari Black har lönat sig även denna gång och resulterat i en ny fantastisk likör. Sedan 1945 har familjen Molinari producerat sambuca av ypperlig kvalitet och de lade samtidigt grunden för en av Italiens mest älskade drycker.

Recepten för familjens produkter är hemliga och endast en per generation i familjen känner till ingredienserna till fullo, berättar Ellinor Johansson, Senior Brand Manager Spirits på Berntson Brands som distribuerar produkten i Sverige. Detta gäller självklart även Molinaris senaste skapelse: Molinari Black.

Denna likör från Italien avnjuts bäst kall som en shot eller över is när andan faller på. Molinari Black är 30% och finns att beställa på Systembolaget med nummer 86729 och kostar 219kr 700ml.

En likör mörk som natten med violett spegel och med en rymd full av balanserade smaker. Stjärnanis, lakritsrot och viol i finstämdhet och en sötma som inte går av för hackor. Vi är ytterst glada och stolta över att äntligen fått denna mörka skönhet till Sverige som enda land i Europa, fortsätter Ellinor.

Det har hänt mycket sedan Apollos första plan lyfte mot Aten i april 1986

Med anledning av 30 års firande så kommer Apollo under de första ”jubileumsdagarna” att ha erbjudanden som speglar det breda utbud av resor från grekiska charterpärlor, magiska Dubai till flexibla storstadspaket med reguljärflyg.

Apollo har idag ett brett utbud av resor med allt från klassiska charterupplevelser till nya spännande flexibla produkter där du själv väljer stad eller strand och hur länge du vill vara borta. Apollos träningsprodukt Apollo Sports har snabbt har vuxit och är idag störst i Sverige på arrangerade träningsresor. Förr var urvalet av charterresmålen för svenskar främst kopplat till europeiska destinationer och medelhavsländer som Grekland och Spanien, Thailand och andra långväga exotiska resmål var paradis utom räckhåll för de flesta. Att åka på charter är mysigt och ett enkelt sätt att resa, i alla fall om man ska tro chartermannen. Det verkar också bli populärare.

– Idag ser allting väldigt annorlunda ut, utbudet av fantastiska och intressanta resmål som våra resenärer efterfrågar finns nu presenterade i Apollos program, det har varit en enastående resa, säger Apollos Sverigechef Peter Browall.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer och de arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar och rundresor.

Svenska kyrkan nysatsar i Costa del Sol, Spanien

Nu gör Svenska kyrkan en nysatsning i Costa del Sol för att möta det ökade behovet bland svenskarna.  Svenska kyrkan beslutade 2011 att låta församlingen i Costa del Sol bli en del av pastoratet Södra Spanien med kyrkoherden i Torrevieja som ansvarig.

– Tillsammans med kyrkokommittén i Costa del Sol har vi samtalat om framtida utmaningar för Svenska kyrkan på Costa del Sol. Vi ser ökade behov av stöd till barn och unga samt de riktigt gamla i området. En annan utmaning som väntar är att ge stöd till hundratusentals turister i området varje år.

Verksamheten har sedan dess drivits av en kyrkokommitté och en grupp volontärer. Costa del Sol är en stor svensk koloni med drygt 35 000 bofasta svenskar. I Spanien finns det närmare 90 000 svenskar. Mer om Spanien och svenska som bor där kan du hitta hos www.omspanien.se. Svenskarna gjorde 13 miljoner utlandsresor under 2013 och Spanien är det populäraste resmålet med över 2 miljoner resor, en ökning med 8 procent från föregående år.

– Vi ser markant ökade behov i Spanien och särskilt på solkusten Costa del Sol. Vi kommer att sända ut en präst och en assistent med diakonal inriktning. De utsända ska utveckla och förvalta arbetet tillsammans med de ideella som burit och bär verksamheten på plats. Under de senaste åren har ett ökat engagemang och ansvarstagande växt fram för Svenska kyrkan på Costa del Sol, säger Anders Bergkvist, chef för Svenska kyrkan i utlandet.

Kroatien har blivit ett av Vings populäraste resmål

Nu introducerar Ving ytterligare en nyhet till sommaren, kortresor till Kroatien från Göteborg. Det blir avresor från Göteborg med SAS två gånger i veckan från mitten av maj till slutet av september.

Ving kan nu erbjuda 17 resmål och närmare 90 hotell i Kroatien. Resorna går på lördagar samt onsdagar med fyra respektive tre övernattningar. Vä på plats kan man ta en bil och köra runt och uppleva Kroatien. En sida som valt att fokusera på Kroatien är www.biluthyrning.nu. De hittar bolag som finns lokalt och kan erbjuda bra priser på hyrbilar. Ving erbjuder hotell utmed den Makarska Rivieran, som är en av Kroatiens vackraste kuststräckor.

– Nu får alla som är nyfikna på Kroatien ännu fler möjligheter och alternativ att besöka landet, och den korta flygresan är perfekt för en minisemester. Och på kort tid kan man uppleva både öar somBrac och Hvar samt Makarska Rivieran, med små vackra badvikar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Nyhet till i sommar är ön Brac, där familjehotellet Waterman Supetrus Resort öppnar i utkanten av den charmiga byn Supetar. Här erbjuds barnfamiljer en lång rad aktiviteter. Många olika pooler, en långgrund strand och på plats finns även barnens favoriter Lollo & Bernie. Till Split är det direktcharter från Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Norrköping, Växjö, Örebro och Köpenhamn. Det finns även flexibla reguljärflygspaket till Split, Dubrovnik och Istrien.

Apollo lanserar en större contentsatsning som tar avstamp i den Grekiska övärlden

Under hösten har Tillsammans Sthlm och Apollo producerat en större mängd rörligt och stillbilds-content för såväl egna kanaler som sociala medier. Bakgrunden till denna stora satsning är att Apollo vill stärka sin närvaro digitalt och parallellt befästa sin position som specialist på Greklandsresor genom att visa upp såväl resmål som miljöer på ett genuint sätt.

Apollo som firar 30-årsjubileum nästa år, började sin verksamhet som Greklandsspecialister men är idag Nordens tredje största researrangör med ett brett utbud av resor och tilläggsprodukter. Vid sidan om det nya kommunikationskonceptet kommer man framöver att lägga mycket kraft på contentsidan. Mer om charterresor finns hos chartertankar.se. Information och tips om charterresor till hela världen.

– Vi vill skapa en plattform av kanaloberoende lättillgängligt innehåll som snabbt kan bredda vår närvaro samtidigt som våra produkter presenteras på ett sätt som rimmar med vårt kommunikationskoncept ”Charter på riktigt”, säger Eva Lundström, nordisk marknadschef på Apollo.

– Vi håller på att ta vårt arbete kring innehåll till helt nya nivåer. Dels ur ett storytellingperspektiv, dels produktionstekniskt där vi satsar stort på att hitta nya och oväntade sätt att visa våra resmål, säger Eva Lundström.

Det tjeckiska flygbolaget Czech Airlines är tillbaka för att trafikera sträckan Växjö-Prag.

Med start den 7 juli – 28 augusti 2016 kommer det tjeckiska flygbolaget Czech Airlines tillbaka för att trafikera sträckan Växjö-Prag.  Czech Airlines tillhör den globala flygbolagsalliansen SkyTeam där även KLM ingår. Flygningen utförs av flygplanstypen ATR , vilket ger plats för upp till 65 passagerare.

– Vi är glada över att åter kunna erbjuda förra sommarens succé med resor direkt till Prag från Växjö och Linköping. Att vi även kunnat förbättra tidtabellen till torsdagar och söndagar, vilket ger möjlighet för långweekend i vackra och kulturella Prag är av stor glädje. Den nya tidtabellen ökar även möjligheter för vidare kommunikation till någon av våra andra destinationer i vårt nätverk. Jitka Hemmerová, Marketing Manager på Czech Airlines.

Växjö Småland Airport kommer att fortsätta sitt goda samarbete med Linköping City Airport och planet kommer att gå i en slinga Prag-Växjö-Linköping-Prag. I och med medlemskapet i alliansen SkyTeam går det även att boka genomgående biljetter från Växjö via Prag och vidare ut i världen. Enligt alltomflygresor.nu har det tidigare varit en populär linje att flyga.

– Det är fantastiskt kul att vi får tillbaka Prag sommaren 2016. Att avresedagarna blir torsdagar och söndagar ger utmärkta chanser för en weekend för den som önskar, mycket uppskattat! Vi hoppas att våra resenärer uppskattar och nyttjar möjligheten att flyga direkt från sin lokala flygplats!” säger Ulf Axelsson VD Växjö Småland Airport.

Råd och tips när du letar efter en hyrbil i Italien

Går du och planerar att besöka Italien och är på G för att hyra en bil och köra runt och njuta av Italiens vackra landskap, mysiga städer och intressanta byar. Online finns många sidor att söka och att välja mellan. Att jämföra priser och villkor är inte det lättaste. Det är dock prisvärt att hyra bil i Italien.

Att hyra en bil i Italien skiljer sig inte mycket från att hyra i Sverige, Finland, Spanien eller något annat EU land. Under vintern bör man ha i åtanke att italienska hyrbilar ofta kan sakna vinterdäck, även vid städer i norr nära Alperna. Större vägar i Italien har vägavgifter. När du kör på vägen blir du registrerad. Ju längre du kör på vägen desto mer kostar det.

I Italien måste man alltid köra om till vänster. Att köra om på högersida är endast tillåtet om bilen framför blinkar för en vänstersväng. Det är förbjudet att köra och samtidigt använda telefon. För att få hyra en bil i Italien måste man vara min 18 år och ha haft körkort i minst ett år. Förare som är under 25 år kan få betala en extra peng.

I Italien är det obligatoriskt att ha reflexväst i hyrbilen. Reflexvästen skall sättas på om du stannar vid vägkanten. Förare och passagerare som sitter i fram- och baksätet måste alltid ha bilbälte. Barn under 12 år får inte sitta i framsätet om de inte har en anpassad barnstol. På vägar med minst fyra filer samt på motorvägar måste alla fordon ha på halvljus. Motorcyklar, mopeder och skotrar skall alltid ha på halvljus oavsett hur många filer vägen har.

Att hyra bil är enkelt men det kan vara ganska mycket trafik och svårt att hitta parkeringsplatser i de större städerna. Om du ska boka en bil så jämför först hos någon som kan hyrbilar i Italien som t.ex. hyrabilitalien.se, de har specialiserat sig på hitta bilar i Italien. Det finns många lokala hyrbilsbolag och är man ute i god tid kan man hitta mycket bra hyrpriser på hyrbilar. Boka i god tid så slipper du strul. Bäst är att boka bilen på flygplats, då kan man hämta den direkt vid ankomst.

Nobis har i dagarna träffat avtal rörande driften av ett nytt hotell i Köpenhamn

Hotellet öppnar under senvåren 2017 och kommer att innehålla 80 rum, SPA och en restaurang av hög internationell standard. Fastigheten som byggdes år 1903 är ritad av arkitekten Martin Borch och har bl.a haft Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som en av många prominenta hyresgäster.

Niels Brocks Gade 1 är en mycket vacker fastighet i Köpenhamn som vi nu får möjlighet att utveckla till ett hotell. Vi fortsätter satsningen på Nobis gruppens hotellexpansion och detta är ett ypperligt läge för oss att göra vår första utlandsetablering” säger Alessandro Catenacci, huvudägare och koncernchef Nobis AB.

Hotellet kommer ha sin verksamhet på adressen Niels Brocks Gade 1, beläget i centrala Köpenhamn. Byggnaden ligger granne med Ny Carlsberg Glyptotek, Tivoli, Köpenhamns centralstation samt Rådhusplatsen.

Parken Zoo får toppbetyg för personalen och helhetsupplevelsen

Parken Zoo i Eskilstuna grundades 1898 och är idag ett av Sveriges mest besökta utflyktsmål. Årets gästundersökning som är gjord bland parkens besökare visar på de bästa recensionerna sedan 2012. Över hälften av besökarna planerar att åka tillbaka till Parken Zoo nästa år.

– Det känns fantastiskt härligt att få så här fina betyg från våra gäster. Det betyder allt för oss och visar på att vårt gedigna arbete på Parken Zoo når ut till våra gäster. De gillar att vistas i parken helt enkelt. Förutom de fina resultaten i gästundersökningen har vi fått många positiva mail och brev där besökare tackar oss för deras upplevelser de har fått vara med om i Parken Zoo, berättar Lennart Sundén, tf VD på Parken Zoo.

Resultaten från undersökningen visar bland annat att över hälften av alla besökare planerar att komma tillbaka redan nästa år. Prisvärdhet, personalen samt helhetsintryck av besöket får höga betyg av årets gäster.