Kategoriarkiv: Charter

Boka Charter

Det har hänt mycket sedan Apollos första plan lyfte mot Aten i april 1986

Med anledning av 30 års firande så kommer Apollo under de första ”jubileumsdagarna” att ha erbjudanden som speglar det breda utbud av resor från grekiska charterpärlor, magiska Dubai till flexibla storstadspaket med reguljärflyg.

Apollo har idag ett brett utbud av resor med allt från klassiska charterupplevelser till nya spännande flexibla produkter där du själv väljer stad eller strand och hur länge du vill vara borta. Apollos träningsprodukt Apollo Sports har snabbt har vuxit och är idag störst i Sverige på arrangerade träningsresor. Förr var urvalet av charterresmålen för svenskar främst kopplat till europeiska destinationer och medelhavsländer som Grekland och Spanien, Thailand och andra långväga exotiska resmål var paradis utom räckhåll för de flesta. Att åka på charter är mysigt och ett enkelt sätt att resa, i alla fall om man ska tro chartermannen. Det verkar också bli populärare.

– Idag ser allting väldigt annorlunda ut, utbudet av fantastiska och intressanta resmål som våra resenärer efterfrågar finns nu presenterade i Apollos program, det har varit en enastående resa, säger Apollos Sverigechef Peter Browall.

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer och de arrangerar charterresor, träningsresor, kryssningar och rundresor.

Kroatien har blivit ett av Vings populäraste resmål

Nu introducerar Ving ytterligare en nyhet till sommaren, kortresor till Kroatien från Göteborg. Det blir avresor från Göteborg med SAS två gånger i veckan från mitten av maj till slutet av september.

Ving kan nu erbjuda 17 resmål och närmare 90 hotell i Kroatien. Resorna går på lördagar samt onsdagar med fyra respektive tre övernattningar. Vä på plats kan man ta en bil och köra runt och uppleva Kroatien. En sida som valt att fokusera på Kroatien är www.biluthyrning.nu. De hittar bolag som finns lokalt och kan erbjuda bra priser på hyrbilar. Ving erbjuder hotell utmed den Makarska Rivieran, som är en av Kroatiens vackraste kuststräckor.

– Nu får alla som är nyfikna på Kroatien ännu fler möjligheter och alternativ att besöka landet, och den korta flygresan är perfekt för en minisemester. Och på kort tid kan man uppleva både öar somBrac och Hvar samt Makarska Rivieran, med små vackra badvikar, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Nyhet till i sommar är ön Brac, där familjehotellet Waterman Supetrus Resort öppnar i utkanten av den charmiga byn Supetar. Här erbjuds barnfamiljer en lång rad aktiviteter. Många olika pooler, en långgrund strand och på plats finns även barnens favoriter Lollo & Bernie. Till Split är det direktcharter från Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Karlstad, Norrköping, Växjö, Örebro och Köpenhamn. Det finns även flexibla reguljärflygspaket till Split, Dubrovnik och Istrien.

Apollo lanserar en större contentsatsning som tar avstamp i den Grekiska övärlden

Under hösten har Tillsammans Sthlm och Apollo producerat en större mängd rörligt och stillbilds-content för såväl egna kanaler som sociala medier. Bakgrunden till denna stora satsning är att Apollo vill stärka sin närvaro digitalt och parallellt befästa sin position som specialist på Greklandsresor genom att visa upp såväl resmål som miljöer på ett genuint sätt.

Apollo som firar 30-årsjubileum nästa år, började sin verksamhet som Greklandsspecialister men är idag Nordens tredje största researrangör med ett brett utbud av resor och tilläggsprodukter. Vid sidan om det nya kommunikationskonceptet kommer man framöver att lägga mycket kraft på contentsidan. Mer om charterresor finns hos chartertankar.se. Information och tips om charterresor till hela världen.

– Vi vill skapa en plattform av kanaloberoende lättillgängligt innehåll som snabbt kan bredda vår närvaro samtidigt som våra produkter presenteras på ett sätt som rimmar med vårt kommunikationskoncept ”Charter på riktigt”, säger Eva Lundström, nordisk marknadschef på Apollo.

– Vi håller på att ta vårt arbete kring innehåll till helt nya nivåer. Dels ur ett storytellingperspektiv, dels produktionstekniskt där vi satsar stort på att hitta nya och oväntade sätt att visa våra resmål, säger Eva Lundström.

Kollo i solen med Apollo

Youth Sports CampPå Youth Sports Camp får deltagarna chansen att prova på en mängd olika sporter och träffa nya kompisar.En härlig resa till sol och värme och en fantastisk möjlighet till en aktiv start på sommaren tillsammans med professionella ledare och tränare.

Träningslägret vänder sig till alla mellan 13 och 16 år, som under en eller två veckor 16/6-30/6 får chansen att prova olika sporter och träffa nya kompisar. Träningen presenteras av Playitas engelsktalande tränare och Apollos utbildade sportpersonal. Efter den traditionella solhälsningen följer ett fullspäckat program med inslag som morgonyoga, bootcamp på stranden, basket, simning och löpning. Deltagarna får också chansen att ägna sig åt rolig och varierande gruppträning.

Veckoprogrammet är skräddarsytt för ungdomar och passen leds av välutbildade, specialrekryterade tränare. Daglig simträning med möjlighet att lära sig crawla erbjuds också eftersom det är extra viktigt att ungdomarna känner sig trygga i vattnet. Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller känner sig bekväm i sin idrott, alla kommer att utmanas på ett roligt sätt.

Nytt resmål hos Ving, Tel Aviv

Tel AvivVing fortsätter sin satsning på nya spännande resmål. Den trendiga och moderna staden Tel Aviv i Israel är det senaste tillskottet. Få städer har så mycket att erbjuda på en sådan liten yta som Tel Aviv och resmålet lockar med allt från förstklassiga restauranger, läckra hotell, strandliv, shopping och en dynamisk atmosfär. Till Tel Aviv kan man resa med Vings reguljärflygspaket året runt.

I Tel Aviv kan Ving erbjuda ett varierat hotellutbud, från läckra boutique-hotell till familjeboenden. Hotellen är belägna centralt med närhet till både strand, shopping och restaurangstråk. Få hotell har pool, men kan däremot erbjuda läckra takterrasser.

På nära avstånd från Tel Aviv ligger även flera spännande utflyktsmål. Det historiska Jaffa ligger på gångavstånd från Tel Aviv, och på bara någon timme kan man ta sig till Jerusalem med Klippmoskén, Klagomuren, Getsemanes trädgårdar och mycket annat. Lite längre bort ligger både klippfästningen Masada och Döda Havet för den som vill utforska omgivningarna.

Till Tel Aviv kan man resa med Ving på flexibla reslängder året runt med avresa flera dagar i veckan från Arlanda, Stockholm och Kastrup, Köpenhamn. Ving flyger direkt till resmålet med SAS och Norwegian.

Hit reser barnen i sommar

Hit reser barnen i sommarFritidsresor ser just nu en rekordstark efterfrågan av skräddarsytt boende, hotell med eget vattenland, hotell som erbjuder sport och aktiviter för familjer, samt koncepthotell med barnklubbar, simskola och en föräldrafri hörna för tonåringar.

– Medelhavet är barnfamiljernas stora sommarfavorit och Antalya är populärast, säger Mathias Bergendahl, presstalesman på Fritidsresor.

I nuläget är 70 procent av sommarens resor bokade. Det är framförallt från regionala flygplatser och under sommarlovsveckorna som efterfrågan är störst.

Barnens fem i topp, sommaren 2014:

  • Antalya
  • Mallorca
  • Kreta
  • Cypern
  • Rhodos

Totalt åker drygt 300 000 svenskar på chartersemester med Fritidsresor i sommar.

21 nya resmål från Karlstad Airport med Vingresor

Den 26 maj öppnade det brittiska flygbolaget BMI (British Midland International) i samarbete med Lufthansa en ny linje mellan Karlstad och Frankfurt. Tack vare denna linje får nu värmlänningarna tillgång till en rad nya destinationer via Frankfurts flygplats, och i samband med detta lanserar nu Ving reguljärflygpaket till 21 resmål med avgångar från Karlstad.

Bland Vings resmål med avgångar från Karlstad finns några av de största europeiska storstäderna såsom Barcelona, Paris och Rom, men även sol- och badresmål som Malta och Sorrento (Neapel) och mer fjärran destinationer såsom Thailand (Bangkok).

Flygningarna går med det brittiska bolaget BMI från Karlstad till Frankfurt Airport sex gånger i veckan, och därifrån vidare med Lufthansa ut till de olika resmålen.